Cookievoorkeuren
Instellingen Ik ga akkoord
Terug naar overzicht

Daten is elkaar in de ogen durven kijken!

11 oktober 2021 | Lizz

En toen was er ineens de vraag van Wessel Verhoeff, mede-oprichter van Kwissle: 'Lizz, wil jij een gastblog voor Kwissle schrijven?' Tja, net als wanneer je je voor de eerste keer aanmeldt bij een datingapp twijfel je even. Maar mijn twijfel verdween al snel, kan ik je zeggen. 

Nieuwsgierig

Direct na een artikel over Kwissle in het AD zei mijn dochter van 21: ‘Mam, er komt een nieuwe datingapp, misschien wel leuk; Kwissle heet het!’ Nieuwsgierig als ik ben, installeerde ik de app op mijn telefoon. Een frisse, overzichtelijke en goed doordachte datingapp. En ach, dacht ik, ik gun mijzelf een poging om eens te kijken wat dit me brengt. 

Alle mensen die al aangemeld zijn bij Kwissle ontvingen laatst een e-mail. In deze e-mail kregen we de uitnodiging en gelegenheid ons aan te melden voor een singles-diner. Om de lancering van Kwissle te vieren. Ik beantwoordde de uitnodiging en wat denk je? Ik mag erbij zijn! Hoe leuk is dat! Dank voor de uitnodiging, Wessel! 

Nog geen singles-uurtje bij de supermarkt

Wat hier allemaal aan vooraf ging? Meerdere datingapps en diverse dates verder was ik er weer even 'klaar mee'. Er kwamen leuke dates voorbij. En ook wel minder leuke. Zeker ook mooie ontmoetingen met interessante en boeiende gesprekken. Maar - zoals je vaker hoort - de welbekende ‘klik' bleef uit. 

En dat is toch waar je naar op zoek bent als je niet alleen meer wilt 'fladderen'. Een serieuze relatie, een maatje, een vaste partner. Dat was en is nog steeds mijn insteek. Een 'singles-uurtje' bij de supermarkt van 19.00 tot 20.00 uur is er nog niet! Dus een datingapp is wat mij betreft een uitkomst om te ontdekken wie er dezelfde intenties heeft. 

Blanco en met respect

Daten. Iedereen verwacht er weer wat anders van. Voor mij is daten nog steeds wel een beetje spannend. Als ik zou daten zónder deze gezonde spanning, zou ik er te laconiek en te luchtig mee omgaan. Daar zou ik een ander mee tekort doen, naar mijn idee. Maar ik heb er geen verwachtingen meer bij. Wanneer ik iemand ontmoet, is dat met een blanco gedachte en respect. Ik ga open en zonder oordeel en aannames een date tegemoet. Zo wil ik tenslotte zelf ook benaderd worden. 

Na wat gechat en eventueel getelefoneerd te hebben, weet je al een en ander over je aanstaande date. En wanneer blijkt dat er tijdens de date voldoende gespreksstof is, is dat voor dat moment voldoende. Als je je beiden ook nog aangetrokken voelt tot elkaar, dan is dat iets speciaals. De kunst is om in het moment te blijven en niet te ver vooruit te denken. Een man zou hard weghollen wanneer je direct vraagt of hij nog zou willen trouwen. Of wanneer je direct verteld dat je wilt dat hij een vader voor je kinderen kan zijn.

Het mag een open gesprek zijn, en de welbekende 'rugzak' mag ook zeker ter sprake komen. Juist ook dat verleden heeft je date gevormd tot wie hij of zij nu is. Je kunt een 'rugzak' ook juist zien als ervaring, wanneer iemand er een positieve draai aan heeft kunnen geven. Het mag alleen niet zo zijn dat een eventuele nieuwe partner de 'rente' moet betalen van andermans - soms nare - verleden. We zijn tenslotte allemaal uniek en speciaal. Met een eigen persoonlijkheid en een eigen karakter. 

De gouden greep

Maar nu dan Kwissle! Twee foto's van jezelf en daarnaast moet je een filmpje plaatsen op je profiel. Dat vind ik de gouden greep!  Maar ook best wel spannend om het filmpje op te nemen. Een stemgeluid, mimiek, een lach en de tekst in het filmpje maken of je het nogmaals wilt bekijken. Ik vind dat zeer plezierig. Dat kuiltje in iemands wang, een lieve lach, een warm stemgeluid, een prachtige ingesproken tekst. Dit alles geeft een betere, meer volledigere indruk dan alleen foto's. 

En laat de zonnebrillen maar eens weg, zowel op de foto's als tijdens het maken van het filmpje. Kwissle is tenslotte een datingapp voor volwassen serieuze singles die elkaar in de ogen durven te kijken. Dus laat je ogen Kwisselen en twinkelen tijdens het maken van het filmpje! Ik ben reuze benieuwd in elk geval. 

Maar eerst voor mij het singles-diner. Ik heb er super veel zin in om de lancering van Kwissle mee te mogen maken. En wie weet ga ik jou daar wel ontmoeten! By the way, heb jij je filmpje al opgenomen? 

De Kwissle app kun je vinden in de appstores. Help us spread the love!

Delen via

Deel via social media door een van de onderstaande knoppen te gebruiken.

Your journey to a real connection