Cookievoorkeuren
Instellingen Ik ga akkoord

Datingapp voor Rotterdamse vrijgezellen: ‘Als je een seksdate zoekt, blijf dan maar weg’

Na zijn scheiding ging Wessel Verhoeff (44) via online daten op zoek naar een nieuwe liefde. Nadat hij van een koude kermis terugkwam, verzon hij datingapp Kwissle. ,,Als je een seksdate zoekt, blijf dan maar weg.”

Marcel Wijnstekers 14-06-21 Lees hier het hele artikel in het AD

Nederlandse datingapp Kwissle wil frustraties online dating wegnemen

ROTTERDAM, 12 april 2021 - Nepprofielen, valse foto’s en te weinig verdieping, vaak met een teleurstellende eerste date als gevolg. Het zijn de grootste frustraties van 1,7 miljoen actieve Nederlandse online daters. Kwissle wil daar verandering in brengen. Door het zo veel mogelijk nabootsen van het natuurlijke proces en door het aanbrengen van verdieping en veiligheidschecks. Kwissle is vanaf 23 april 2021 beschikbaar in de appstores.

‘Door de wildwestverhalen schrikken mensen nu soms terug van online daten. Dat is jammer. Het ontmoeten van een potentiële liefde moet juist een leuke, speelse én veilige reis zijn die leidt tot een echte connectie. Ook online.’, aldus Kwissle-oprichters Wessel Verhoeff (45) en Kees Doornenbal (22).

Natuurlijk proces

De app volgt het natuurlijke proces van iemand nieuw ontmoeten. ‘Iets wat we vanuit onze eigen ervaring in het huidige aanbod van datingapps misten. In het echte leven maak je eerst oogcontact met iemand die je leuk vindt. Je spreekt iemand aan, drinkt misschien samen een drankje, ziet hoe diegene praat en beweegt. Je laat je verrassen door de antwoorden die iemand op jouw eerste vragen geeft. Is dat leuk en spannend, dan ga je je verdiepen in elkaar en spreek je af. Precies dat proces is de ruggengraat van Kwissle geworden.’, zegt Verhoeff.

Verdieping

Volgens de oprichters draait Kwissle om meer dan alleen uiterlijk en gaat het juist om de verdieping met elkaar. ‘Alles is erop gericht mensen de liefde van hun leven te laten vinden. Er zijn coaches die tips geven over hoe je helder krijgt wat je precies zoekt in een relatie en partner. Over hoe je je online goed presenteert en een gesprek start en gaande houdt. Er zijn mensen die hun eigen verhalen delen. Op deze manier blijft het puur, vertrouwd en betrokken.’ Kwissle is er voor iedereen die serieus op zoek is naar een leuke date.

Veiligheid

Het laten inspreken van een video zorgt ervoor dat er een match moet zijn met de eerder geplaatste foto’s. Video’s kunnen alleen worden opgenomen in de app. Alle foto’s en video’s worden goedgekeurd door de redactie van Kwissle, om te voorkomen dat er foto’s of video’s worden geplaatst van iets anders dan gezichten. Het verplicht invullen van specifieke velden zorgt ervoor dat mensen zonder serieuze intenties snel afhaken. Ook worden er in de app tips gegeven over veilig offline daten, met nog specifiekere tips en alternatieven voor het afspreken in coronatijd. Kwissle is in het proces van het aanvragen van een keurmerk bij Keurmerk Veilig Daten.

Your journey to a real connection